Διδάσκοντες

Tατιάνα Παπαγεωργίου

Η Τατιάνα Παπαγεωργίου διδάσκει Πιάνο στο Ωδείο Κόνταλυ, όπου προετοιμάζει νέους πιανίστες για επαγγελματική και διεθνή σταδιοδρομία.
Έχει καθιερωθεί ως πιανίστα με διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Γεννημένη στην Αθήνα, είναι διπλωματούχος πιάνου (α' βραβείο & Χρυσό Μετάλλιο) και ανώτερων θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας) του Ωδείου Αθηνών. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στο Βασιλικό Κολέγιο και τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου και είναι κάτοχος ακαδημαϊκού διπλώματος Masters με διάκριση για την έρευνά της στο έργο για πιάνο του Heitor Villa-Lobos. Έχει αποσπάσει βραβεία -υποτροφίες από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου, τη διεθνή Jeunesses Musicales και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Μελέτησε κοντά στους διαπρεπής καθηγητές Lev Vlassenko, Yonty Solomon, Karl-Heinz Kämmerling, Tanya Sarkissova και Τώνη Γεωργίου.

Σε ηλικία 19 ετών έκανε το ντεμπούτο της στο Λονδίνο με το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Rachmaninov, που παρουσίασε σε σειρά συναυλιών. Λίγο αργότερα, συνέπραξε ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Queen Elizabeth Hall. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες ανά τον κόσμο, όπως Αγγλία, Αμερική, Αυστρία, Αυστραλία, Αίγυπτο, Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Κίνα, Κύπρο, Ουρουγουάη, Πολωνία και Τουρκία.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες όπως Συμφωνική του Πεκίνου, Φιλαρμονική του Λονδίνου, Συμφωνική της Νέας Όπερας της Μόσχας, Φιλαρμονική Κεντρικής Γερμανίας της Λειψίας, Συμφωνική Amadeus της Σόφιας, Συμφωνική Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής του Λονδίνου, κ.α. Έχει επίσης εμφανιστεί με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, όπως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική Εναρμόνια, Αθηναϊκή Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα και Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Η πρωτοποριακή διδακτορική της έρευνα με θέμα το πιανιστικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη έχει φέρει στο φως ανέκδοτα έργα του, τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις. Η συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη επεκτείνεται σε επεξεργασίες και μεταγραφές έργων του για πιάνο, διασκευές τραγουδιών και ορχηστρικών έργων, καθώς και επιμέλεια μουσικών εκδόσεων. Οι εμφανίσεις της με έργα του την τελευταία δεκαετία, συχνά υπό τη διεύθυνση του, έχουν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από το διεθνή τύπο και τους κριτικούς και την έχουν κατατάξει στους κύριους ερμηνευτές του συμφωνικού του έργου. Η επιμέλεια και ηχογράφηση ολόκληρου του πιανιστικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί το επιστέγασμα συνεργασίας και ακαδημαϊκής μελέτης που υπερβαίνει την δεκαετία.

Παράλληλα με την σολιστική της δραστηριότητα, έχει διατελέσει επικεφαλής καθηγήτρια του Μουσικού Τμήματος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος επί μια σχεδόν δεκαετία, και έχει διδάξει πιάνο σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Ελλάδας. Η Τατιάνα Παπαγεωργίου εκπροσωπείται καλλιτεχνικά από την Elisarte.