Διδάσκοντες

Σταύρος Ξύνδας

Ο Σταύρος Ξύνδας διδάσκει στο Ωδείο Κόνταλυ κιθάρα, κλασική, ακουστική και ηλεκτρική, καθώς και ηλεκτρικό μπάσο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δισέγγονος του Κερκυραίου μουσουργού Σπυρίδωνα Ξύνδα (1814-1896). Πήρε πτυχία Αρμονίας, Αντιστίξεως και Φυγής στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητές τους Βαλεντίνο Πατρικίδη και Δημήτρη Δραγατάκη .

Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Σε όλα τα χρόνια της μαθητείας του στο Ωδείο απέσπασε τις τιμητικότερες διακρίσεις καθώς και την επί σειρά ετών υποτροφία του ιδρύματος. Στις διπλωματικές του εξετάσεις (1988) απέσπασε το Α' Βραβείο παμψηφεί, καθώς και το Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως.

Το 1985 σε ηλικία 11 ετών κατέκτησε το Α' βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας, μία επιτυχία που είχε σαν αποτέλεσμα ένα ρεσιτάλ στο Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και μία σειρά από εμφανίσεις σε μουσικές εκπομπές της ΕΡΤ. Συμμετέχοντας στο διεθνές σεμινάριο κιθάρας στο Βόλο, παρακολούθησε σεμινάρια ερμηνείας Μπαρόκ μουσικής με τον Leo Brower

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος με ξεχωριστή επιτυχία. Συνεργάζεται με ορχήστρες μουσικής δωματίου σε έργα κλασικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παράλληλα με τις σπουδές κλασσικής κιθάρας παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, και τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με το ηλεκτρικό μπάσο και την ενορχήστρωση ελαφράς μουσικής.

Διδάσκει κλασική κιθάρα από το 1991.