Διδάσκοντες

Σοφία Κουτσογιάννη

Η Σοφία Κουτσογιάννη είναι Μουσικοθεραπεύτρια  και μουσικοπαιδαγωγός και εργάζεται στο Ωδείο Κόνταλυ προσφέροντας συνεδρίες Μουσικοθεραπείας και Ψυχολογική συμβουλευτική υποστήριξη στους σπουδαστές του Ωδείου και στις οικογένειές τους. Καθοδηγεί ομάδες Μουσικοθεραπείας εφήβων.
Διδάσκει τραγούδι στην ειδική αγωγή.
Τέλος διδάσκει τα μαθήματα Προπαιδείας και τα μαθήματα του προγράμματος Ταχτάρισμα για πολύ μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

Η Σοφία Κουτσογιάννη είναι κάτοχος Master Μουσικοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου, και Πυχιούχος Νοσηλευτικής Αθηνών.

Είναι επίσης απόφοιτος του Ωδείου Κόνταλυ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály.
Αναλυτικότερα: σπούδασε από μικρή μουσική στο Ωδείο Κόνταλυ: Πιάνο,
Κλασική Κιθάρα (με τον Γιώργο Σκαβάρα, τη Μαρία Αντωνιάδου και τον Σταύρο Ξύνδα),
Παραδοσιακή Μουσική (Ούτι, με τον Νίκο Γράψα και τον Νίκο Ανεμοδουριώτη),
Μονωδία (Πτυχίο, με τον Μιχάλη Πατσέα) και
Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, με τον Β. Πατρικίδη και τον Γιάννη Γιαννάκο).

Σπούδασε επίσης Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ και Διεύθυνση Χορωδίας (Πτυχίο Ε.Ι.Κ. με τον Μιχάλη Πατσέα).

Εργάστηκε ως Μουσικοθεραπεύτρια στο Οικοτροφείο "Εντροπία" για ενήλικες με αυτισμό, στο Ίδρυμα "Η Παμμακάριστος" και σε ξενώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.
Επίσης εργάστηκε ως εκπαιδευομένη Μουσικοθεραπεύτρια σε Κέντρο Παιδικής Ανάπτυξης (Child Development Centre) στο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου και
ως συνεργάτις στις συνεδρίες μουσικοθεραπείας του Andy Lale (μουσικοθεραπευτή και καθηγητή Κλινικού αυτοσχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο του Roehampton) στο Gordon Hospital, Westminster Adult Mental Health Services του Λονδίνου.