Διδάσκοντες

Péter Nagy

Ο Péter Nagy (Πέτερ Νάγκυ) συνεργάζεται από 2009 τακτικά με το Ωδείο Κόνταλυ, διδάσκοντας σεμινάρια και Master Courses πιάνου.

Είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Μουσικής «Φέρεντς Λιστ» της Βουδαπέστης, τέως Πρόεδρος του Τμήματος Πιάνου στο ίδιο Πανεπιστήμιο, καθώς και επισκέπτης καθηγητής στις Ακαδημίες Μουσικής Βαϊμάρης και Στουτγάρδης.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες της γενιάς του. Σπούδασε πιάνο στην Ακαδημία Μουσικής Φέρεντς Λιστ της Βουδαπέστης απ΄ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το 1981. Πριν μερικά χρόνια έγινε διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1971, σε ηλικία 11 ετών, κέρδισε το β΄ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στην Τσεχοσλοβακία ενώ το 1979 τιμήθηκε με το α΄ βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε η Ουγγρική Ραδιοφωνία.
Η διεθνής σταδιοδρομία του άρχισε το 1977 με εμφανίσεις στη Φινλανδία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία, την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αυστρία (Ζάλτσμπουργκ, 1979). Η επιτυχημένη εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Μεντόν το 1979 τον καθιέρωσε στη Γαλλία, όπου συμμετείχε σε σειρά μουσικών εκδηλώσεων, ενώ το 1980 διακρίθηκε στη Διεθνή Συνάντηση για Νέους Καλλιτέχνες στο Μπορντώ και τη Μπρατισλάβα. Ακολούθησαν προσκλήσεις και περιοδείες σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Φινλανδία, Αμερική, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα κ.α.

Ο Πέτερ Νάγκυ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ουγγαρίας, την Κρατική Ορχήστρα της Ουγγρικής Ραδιοφωνίας, τη Φιλαρμονική του Ελσίνκι, την Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική του Τόκιο και τη Συμφωνική Ορχήστρα Γιομούρι. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ. Συνεργάζεται τακτικά με τον Λεωνίδα Καβάκο με τον οποίο έχει εμφανιστεί σε περιοδείες στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Σκανδιναβία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.