Διδάσκοντες

Pauliina Mäkinen

Η Pauliina Mäkinen - Λουκά είναι  απόφοιτος του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály.

Για πολλά χρόνια ήταν καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Κόνταλυ.

 

Γεννήθηκε και σπούδασε στην Φινλανδία. Το 1990 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Jyväskylä της Φινλανδίας με Master στα παιδαγωγικά της μουσικής και ειδίκευση στη σχολική μουσική και στο πιάνο. Εκεί έκανε και το πρώτο της ετήσιο σεμινάριο στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ. Από το 1981 μέχρι το 1990, κατά την διάρκεια των μουσικών και πανεπιστημιακών της σπουδών, δίδαξε Πιάνο στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Haapavesi και Μουσική σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Φινλανδίας.

Το 1990 ήρθε στην Ελλάδα, όπου σπούδασε Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Σύστημα Κόνταλυ παίρνοντας το 1992 με άριστα το Πτυχίο του Ελληνικού Ινστιτούτου Κόνταλυ.

1996 -1999 υπηρέτησε ως Μαέστρος Χορωδίας και δασκάλα της μουσικής προπαιδείας του Φινλανδο-Ελληνικού Συλλόγου Χανίων. Ήταν βοηθός μαέστρος στις Χορωδίες του Ωδείου Κόνταλυ (1990 -1996) και Καθηγήτρια Σολφέζ στο Ελληνικό Ινστιτούτο Kodaly (1995 -1996). Διδάσκει μουσική στη Φινλανδική Ναυτική Εκκλησία στον Πειραιά, όπου το 2007 της απονεμήθηκε το «Μετάλλιο ευδόκιμης υπηρεσίας». Από το 2005 είναι καθηγήτρια μουσικής και στο Φινλανδικό Σχολείο.