Διδάσκοντες

Fabiola Ojeda

Η Fabiola Ojeda, είναι Καθηγήτρια Βιολοντσέλου (και μπαρόκ βιολοντσέλου) στο Ωδείο Kodály, και είναι μέλoς του συνόλου μπαρόκ μουσικής “Diverse and Bizarre”.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, ως μέλος και της Ορχήστρας του Ωδείου Kodály, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Πατσέα.

Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda, είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Άτλαντας (Η.Π.Α).  Ήταν  μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανια) και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto  καθώς και στο Julius Stern Institute στο Βερολίνο. Επίσης, συμμετείχε σε Master Classes με τους Καθηγητές Anatoly Krastev, Maria Kliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden.

Βραβευμένη με πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Νέων Ταλέντων το 1991 στην Χιλή, πήρε το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό για νέα ταλέντα της Atlanta Cello Society το 1998, και βραβεύτηκε από το Yehudi Menuhi Live Music Now Foundation της  Γερμανίας (2005-08).

Το 1999 έκανε την πρώτη της περιοδεία στην Ευρώπη ως Πρώτο Τσέλο στο Summer Orchestra Program του North Carolina School of the Arts. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν  επίσης μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Columbus (Ga), και στη Γερμανία, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Θεάτρου Münster και της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Detmolder, και έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.

Από το 2009 ζει στην Αθήνα, και εργάστηκε ως  Πρώτο Τσέλο στην Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνή ( Λυρικής Σκηνής ), συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Μπαρόκ Ορχήστρα "Armonia Atenea", την  Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών  και με τους Έλληνες συνθέτες Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Κουρουπό και τον Θεόδωρο Αντωνίου.