Διδάσκοντες

Νίκος Σάνσης

Ο Νίκος Σάνσης διδάσκει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα στο Ωδείο Κόνταλυ, με ειδίκευση στα σύγχρονα στυλ μουσικής: rock, blues, metal, classic rock, country, fusion. Διδάσκει επίσης θεωρητικά, έχοντας ως αφετηρία την εφαρμογή της θεωρίας και αρμονίας στην ταστιέρα της κιθάρας.

Ο Νίκος Σάνσης είναι απόφοιτος του Ωδείου Κόνταλυ: πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής με καθηγητή τον Βαλεντίνο Πατρικίδη. Παρακολούθησε σεμινάρια για το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ με τον Μιχάλη Πατσέα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις πρώτες μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο με δάσκαλο τον Βαλεντίνο Πατρικίδη στα θεωρητικά. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τον Δημήτρη Φάμπα, όμως σύντομα η επιρροή της rock μουσικής τον κατεύθυνε στην ηλεκτρική κιθάρα.

Παρακολούθησε μαθήματα τεχνικής και συνοδείας ηλεκτρικής κιθάρας σε Big Band, στυλ swing και bebop, καθώς και Electric Band στυλ jazz-rock, blues στο εργαστήριο μουσικών σπουδών «Centro Jazz St. Louis», της Ρώμης. Σπούδασε jazz αρμονία με τον Μάρκο Αλεξίου στο Ωδείο Φ. Νάκας. Μελέτησε ανάλυση συγχορδιών και ρυθμική εξάσκηση της ακοής με τον Βασίλη Ρακόπουλο, εφαρμογή και βάσεις αυτοσχεδιασμού με τον Κυριάκο Τζωρτζινάκη και τον Βασίλη Γρατσούνα και ενορχήστρωση ηλεκτρικής ορχήστρας με τον μαέστρο Νέστωρα Δάνα. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια μουσικής Μπαρόκ με τον Mark Kroll, masterclass ηλεκτρικής κιθάρας με τους Mike Stern, Paul Gilbert, Greg Howe, Phil Hilborne, masterclass κλασικής κιθάρας με τον David Russel, σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας, καθώς και σεμινάρια του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά την παραμονή του στην Ιταλία και Αγγλία συντέλεσε μέλος διαφόρων συγκροτημάτων rock, blues, jazz-rock, heavy metal μουσικής και αργότερα ως session μουσικής συμμετείχε σε σημαντικές συναυλίες στην Ευρώπη. Συμμετείχε στα διεθνή φεστιβάλ: «North Sea Jazz Festival» της Ολλανδίας, «Montreux Jazz Festival, της Ελβετίας, «Pori International Jazz Festival» της Φινλανδίας, «Buddy Holly Anniversary» της Αγγλίας και «Four Roses Festival», «Messina Jazz Meeting», «Rassegna Acireale Estate Jazz» και «Pistoia Blues» της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια 20 ετών παίζει επαγγελματικά μουσική σε κέντρα διασκέδασης, θέατρα, αναψυκτήρια, clubs, ξενοδοχεία, συναυλίες και συμμετέχει σε ηχογραφήσεις. Συλλέγει κιθάρες και μουσικό εξοπλισμό. Εργάζεται ως παραγωγός και ενορχηστρωτής της δισκογραφικής εταιρείας «Non Ego Records» του Λονδίνου. Έγραψε άρθρα για την τεχνική της ηλεκτρικής κιθάρας στο περιοδικό «Μουσικοί Ορίζοντες». Είναι μέλος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

«Η μουσική είναι για μένα μια ευχάριστη απασχόληση, ένας συνδυασμός χόμπυ και επαγγέλματος... Το κάθε μάθημα, η κάθε βραδιά στη σκηνή είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία... Στόχος μου βασικός είναι να μεταδώσω στους μαθητές μου βάσεις τεχνικής, γνώσεις αυτοσχεδιασμού, συνοδείας και εμπειρίες ήχου της ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, έτσι ώστε να αναπτύξουν τη μουσική τους προσωπικότητα και να μπορούν να εκφραστούν σε όποιο είδος μουσικής τους αρέσει... Keep΄n rockin΄»