Διδάσκοντες

Λώρα Μαμάκου

Η Σοπράνο Λώρα Μαμάκου (Laura Mamakos) είναι απόφοιτος Μονωδίας του Ωδείου Kodály.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο SanFrancisco(Η.Π.Α.). Έχει δίπλωμα πιάνου από το San Francisco Conservatory of Music και δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Kodály.
Είναι Πτυχιούχος Ιταλικής και Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας από το BarnardCollege, Columbia University (Η.Π.Α.) με Master στις Διεθνείς Σχέσεις από το New York University (Η.Π.Α.) με κρατική υποτροφία.

Έχει συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους και διακεκριμένους πιανίστες, διευθυντές ορχήστρας και σκηνοθέτες όπως οι Δημήτρης Γιάκας, Juan Antonio Alvarez Parejo, Jorge Rύbio, Dante Mazzola, Giancarlo del Monaco, κ.α.

Έχει εμφανιστεί σε όπερες στις Η.Π.Α., στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα ερμηνεύοντας ρόλους όπως Nerone(L' IncoronazionediPoppea, Monteverdi), DonnaElvira(Don Giovanni, Mozart), Musetta(LaBohème, Puccini), Barbarina(LeNozzediFigaro, Mozart), Frasquita(Carmen, Bizet), Annina(LaTraviata, Verdi), TheSandman(HanselundGretel, Humperdinck).

Επίσης έχει συμετάσχει σε φεστιβάλ και ρεσιτάλ στο Ναύπλιο (Φουγάρο), στην Τρίπολη (Μαλλιαροπούλειο Θέατρο), και στην Ολυμπία (Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας), ενώ έχει εμφανιστεί σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, το Half Note Jazz Club, το Μουσείο Μπενάκη, κ.α.

 

Η προσωπική της ιστοσελίδα είναι: www.lauramamakos.com

Η Λώρα είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος DionysiaTrust που υποστηρίζει νέους μουσικούς (www.dionysiatrust.com)