Διδάσκοντες

Γιώργος Δεμερτζής

Ο Γιώργος Δεμερτζής υπήρξε Έφορος Εγχόρδων στο Ωδείο Κόνταλυ όπου και δίδαξε βιολί, μουσική δωματίου - κουαρτέτο εγχόρδων και ορχήστρα (2007-2016).

 

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1958. Σπούδασε βιολί με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο και με τον Max Rostal στη Βέρνη. Έχει συμπράξει σαν σολίστ με πολυάριθμες Ορχήστρες, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και γενικότερα πραγματοποιήσει συναυλίες σε γνωστά μουσικά κέντρα ανά την υφήλιο. Με κέντρο βάρους το Ελληνικό ρεπερτόριο, έχει παρουσιάσει και δισκογραφήσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής δημιουργίας για βιολί, σε πολλές περιπτώσεις σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Από το 1976 έως το 2001 δίδαξε στο Lawrence University στο Appleton, WI, των ΗΠΑ.

Ίδρυσε το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το οποίο έχει αναπτύξει αξιόλογη διεθνή δράση προβάλλοντας δισκογραφικά και συναυλιακά κυρίως την πλούσια ελληνική δημιουργία.

Έχει ηχογραφήσει για την σουηδική εταιρία BIS, το σύνολο του βιολιστικού έργου του Νίκου Σκαλκώτα που έχει συναντήσει θερμότατη υποδοχή από τον διεθνή τύπο, όπως επίσης το σύνολο του βιολιστικού έργου του Karl Nielsen.

Οι τελευταίες ηχογραφήσεις, περιλαμβάνουν τα κουαρτέτα του Respighi για την BIS, τα πρώιμα κουαρτέτα του Nielsen, έργα για βιολί - έργα μουσικής δωματίου - κουαρτέτα των Γιώργου Σισιλιάνου, Δημήτρη Δραγατάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, Ντίνου Κωνσταντινίδη κ.ά.