Διδάσκοντες

Γιάννης Γιαννάκος

Ο συνθέτης Γιάννης Γιαννάκος είναι καθηγητής ανώτερων και υποχρεωτικών θεωρητικών στο Ωδείο Κόνταλυ. Διδάσκει τις τάξεις Αρμονίας.
Είναι επίσης απόφοιτος ανώτερων θεωρητικών (Πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής) του Ωδείου Κόνταλυ από την τάξη του καθηγητή Βαλεντίνου Πατρικίδη.
Έχει μελετήσει το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ στο Ελληνικό Ινστιτούτο Kodály με τον Μιχάλη Πατσέα, Πιάνο και Φλάουτο με Ράμφος στο Ωδείο Κόνταλυ.


Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθηγητές Θεωρητικών της Μουσικής της γενιάς του, ειδικά σε ότι αφορά στην διδασκαλία της Αντίστιξης από τις πηγές.
Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από την Ορχήστρα των Χρωμάτων ("Τα παιδιά των Χρωμάτων") από τα Μουσικά σύνολα του Ωδείου Κόνταλυ και άλλα μουσικά σύνολα.
Το έργο του "Κάλαντα για το Ωδείο Κόνταλυ" ερμηνεύτηκε από την "Ορχήστρα Σπουδαστών" και την "Παιδική Χορωδία" του Ωδείου Κόνταλυ" υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αίθουσα "Α. Ωνάσης" του "Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών" τον Δεκέμβρη του 2010.