Διδάσκοντες

Γεράσιμος Χοϊδάς

Ο Γεράσιμος - Ανδρέας Χοϊδάς διδάσκει πιάνο, τσέμπαλο και φορτεπιάνο ως Καθηγητής στο Ωδείο Κόνταλυ.

Επίσης διδάσκει πολλά από τα γενικά μαθήματα του τμήματος Παλαιάς μουσικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε πιάνο, κλαρινέτο και ανώτερα θεωρητικά. Σε μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τα ιστορικά πληκτροφόρα. Μετά το τέλος των σπουδών του στην Ελλάδα έζησε στο Βέλγιο όπου σπούδασε τσέμπαλο και basso continuo με τους Kris Verhelst, Anne Galowich, Jos van Immerseel, Miklos Spanyi και Jan Willem Janssen και εκκλησιαστικό όργανο με τους Lieven Strobbe και Joris Lejeune στο Lemmensinstituut και τη Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Αμβέρσας. Παράλληλα ειδικεύθηκε στην ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία σε αυθεντικά ιστορικά όργανα μελετώντας στα πληκτροφόρα της συλλογής του Μουσείου Vleeshuis της Αμβέρσας και ασχολήθηκε με τη μελέτη του κλάβικορντ και του φορτεπιάνο.

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο ρεπερτόριο της μουσικής του 17ου και 18ου αιώνα για τσέμπαλο αλλά και σύνολα όπου το πληκτροφόρο παίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς και στο πιανιστικό ρεπερτόριο του 18ου και 19ου αιώνα, το οποίο απέκτησε μια νέα διάσταση για το Γεράσιμο Χοϊδά, μετά την μελέτη σε πιάνα εποχής.

Ο Γ. Χοϊδάς εμφανίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό ως πιανίστας και τσεμπαλίστας παρουσιάζοντας προγράμματα όπως η "Τέχνη της Φούγκας" και η "μουσική Προσφορά" του Ι. Σ. Μπαχ, μεγάλα έργα για τσέμπαλο, μουσική δωματίου με όργανα εποχής κ.α. Μελετά ιδιαίτερα την πιανιστική μουσική των Μότσαρτ και Μπετόβεν και αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Ιστοσελίδα διδάσκοντα: www.gerasimoshoidas.com