Διδάσκοντες

Ελένη Τσούτσια - Λουλάκη

Η Ελένη Τσούτσια - Λουλάκη είναι απόφοιτος του Ωδείου Κόνταλυ
(Πτυχίο φλάουτου με ράμφος)
και του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály.

Δίδαξε μουσική προπαιδεία και φλάουτο με ράμφος (Φλογέρα) στο Ωδείο Κόνταλυ για πολλά χρόνια.
 

Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, καλαμένια φλογέρα στην Ελληνική Συντεχνία Φλογέρας από Καλάμι και φλάουτο με ράμφος στο Ωδείο Κόνταλυ με τον Μάνο Αβαράκη. Παρακολούθησε για δύο χρόνια Μουσικοκινητική και Ρυθμική Αγωγή στα Συστήματα Orff - Dalcroze στη Σχολή Μωραΐτη. (1989 - 1991). Επίσης σπούδασε για τρία χρόνια (1998 - 2001) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Κόνταλυ, τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Διεύθυνση Χορωδίας και στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodaly.

Συμμετείχε σε πολλά μουσικοκινητικά και παιδαγωγικά σεμινάρια. Σπούδασε Δημοσιογραφία στη Σχολή Δημοσιογραφίας ΄Ομηρος (1981 - 1984) και παράλληλα ήταν επίσημη ακροάτρια των θεωρητικών μαθημάτων της δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ( 1981 - 84).

Δίδαξε πιάνο, θεωρία και σολφέζ σε ωδεία και σχολεία, καθώς και φλάουτο με ράμφος. ( Ωδείο Αττικής, Σχολή Ματέϋ, Σχολή Μ. Αηδονοπούλου, Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου). Διδάσκει φλάουτο με ράμφος και τα μαθήματα της μουσικής προπαιδείας και προθεωρίας και στο Ωδείο Tiegerman.

Συμμετέχει σε Συνέδρια ως εισηγήτρια και τα θέματα του ερευνητικού της ενδιαφέροντος, είναι ο λαϊκός πολιτισμός και η διδασκαλία του μέσω της μουσικής.
Ήταν αρχισυντάκτρια του θεατρικού περιοδικού Εκκύκλημα (1983 -84 ), ενώ από την άνοιξη του 1999, είναι διευθύντρια της Συντακτικής Επιτροπής των Ρυθμών, έκδοση του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Καρλ Ορφ. Είναι επίσης μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού δελτίου της ΕΕΜΑΠΕ Μουσική σε Πρώτη βαθμίδα.
Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Μουσικής Εκπαίδευσης και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχει συγγράψει την μέθοδο φλογέρας : Τσούτσια Λουλάκη, Ε., (2007). Παίζω μουσική... οι παιχνιδιάτορες της φλογέρας. Αθήνα: Εκδόσεις Νικολαΐδη και ετοιμάζει νέο βιβλίο: Τσούτσια Λουλάκη, Ε., Αργυρίου, Μ., Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα και παιχνίδια. (Υπό έκδοση).