Διδάσκοντες

Διονύσης Μαλλούχος

Ο Διονύσης Μαλλούχος είναι καθηγητής Πιάνου στο Ωδείο Κόνταλυ.
Από το 2016 είναι Συντονιστής του "Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ"

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Εγχόρδων “Franz Liszt” της Ουγγαρίας (Ηρώδειο, Φεστιβάλ Αθηνών ΄93).

Ερμήνευσε έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου που κυκλοφορούν σε βινύλιο και CD (“Αλκυονίδες του Ερωτα”) και συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές έργων Ελλήνων συνθετών (Γιώργου Κουρουπού: "Τρία κυπριακά τραγούδια", κ.ά.), ενώ συμμετέχει τακτικά σε συναυλίες που διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών.

Υπήρξε επι πολλά χρόνια συνεργάτης της Φραγκίσκης Καρόρη στην ΕΤ-1, ως σεναριογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών με έμφαση στον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, σε σχέση με τα παιδιά και τους νέους [«Ο Κόσμος της Μουσικής», Διεθνείς Μουσικοί Διαγωνισμοί, «Το παιχνίδι του μαύρου και του άσπρου» (1984-92), «Νέα και Νότες» (1994-95)].
Από τον Απρίλιο του 2003 παράγει και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνικές εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ («Όλα τα πρωινά του Τρίτου» κ.ά.) ενώ από τον Φεβρουάριο του 2016 διορίστηκε επικεφαλής του!

Έχει υπέρ-εικοσαετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου. Δίδαξε στο Ωδείο Αθηνών και το Αττικό Ωδείο και υπήρξε συντονιστής του ετήσιου μετεκπαιδευτικού σεμιναριακού κύκλου «Πιάνο Χωρίς Σύνορα». Δίνει masterclasses στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Νάουσα, το Ηράκλειο Κρήτης και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Ωδεία. Από το 2007 δίδαξε μουσική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ήταν διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (2009-2015).

Έχει ηχογραφήσει CD :
"Βιέννη - Ντύσσελντορφ - Βιέννη" με την Στέλλα Τσάνη (βιολί) [2011, Subways Music]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με τη Θάλεια Μπαχά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, απ΄όπου και πήρε Δίπλωμα το 1987, στην τάξη του Γιώργου Αρβανιτάκη. Με την υποστήριξη των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Μπάκαλα» μελετά κοντά στους Μárta Gulyás και István Gulyás, στην Ακαδημία «Ferenc Liszt» της Βουδαπέστης (1988-91).