Διδάσκοντες

Χριστίνα Αντωνιάδου

Η Χριστίνα Αντωνιάδου είναι καθηγήτρια εκκλησιαστικού οργάνου στο Ωδείο Κόνταλυ. Είναι επίσης απόφοιτος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κόνταλυ : επαγγελματικές σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας και στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ με καθηγητή τον Μιχάλη Πατσέα.

Στην Αθήνα έλαβε την πρώτη μουσική της εκπαίδευση καθώς και τα διπλώματα στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά. Σπούδασε εκκλησιαστικό όργανο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Nicolas Kynaston ως υπότροφος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Eίναι απόφοιτη της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου με τους τίτλους ΒΜus (Βachelor of Music) και LRAM ( Licenciate of Royal Academy of Music) καθώς και της Βασιλικής Σκωτικής Ακαδημίας Μουσικής και Δράματος της Γλασκόβης με τον μεταπτυχιακό τίτλος MMus (Μaster of Music) στην εκτέλεση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Συμμετείχε σε σεμινάρια και masterclasses με διακεκριμένους οργανίστες και παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου και αυτοσχεδιασμού στο εκκλησιαστικό όργανο.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μαζί με σύνολα σε φεστιβάλ στην Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του "Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου" στην Αθήνα που πρωτοξεκίνησε το 2004, με σκοπό την μύηση του αθηναϊκού κοινού στους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου μέσα από συναυλίες υψηλής μουσικής εκτέλεσης και ερμηνείας.
 

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την μουσική εκπαίδευση σε ιδιωτικά σχολεία και συνεργάζεται από το 2004 με αυτά. Aπό το 2001 επίσης συνεργάζεται ως μουσικοκριτικός στην ιστοσελίδα www.musicweb-international.comτου διαδικτύου. Είναι οργανίστρια στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα.

Ιστοσελίδα διδάσκοντα: www.springorganseries.gr