Διδάσκοντες

΄Αρτεμις Παπαδάκι

Η ΄Αρτεμις Παπαδάκι δίδαξε Μπαρόκ Φλάουτο στο Τμήμα Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Κόνταλυ.

 

Σπούδασε στην Αθήνα: Φλάουτο [Δίπλωμα, ΄Αριστα παμψηφεί, Ωδείο Φίλιππος Νακας], Πιάνο [Δίπλωμα, ΄Αριστα παμψηφεί, Ωδείο Κλασσικής και σύγχρονης Μουσικής], Φλάουτο με Ράμφος [΄Αριστα παμψηφεί, Τμήμα Παλαιάς Μουσικής Ωδείου Φίλιππος Νάκας] και Θεωρητικά [Πτυχίο Αρμονίας, ΄Αριστα, Ελληνικό Ωδείο].

Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές της στο Φλάουτο, Μπαρόκ Φλάουτο και Μουσική Δωματίου στο Lemmensinstituut, Leuven, του Βελγίου με τους Frank Theuns και Wim Brabants.

Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών (Master) στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το Ε.Α.Π. και υποψήφια Διδάκτωρ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας. Ήταν υπότροφος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων - Πρώτο Βραβείο στα μαθηματικά και τη Φυσικοχημεία για όλα τα έτη σπουδών.

Παρακολούθησε μαθήματα Φλάουτου με τον Berten d΄ Hollander [καθηγητή στη μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και του Lemmensinstituut του Βελγίου] καθώς και με τον Παναγιώτη Δράκο, μαθήματα πιάνου με την Κατερίνα Κτώνα και μαθήματα τραγουδιού με τη Μαρία Θωμά (Ωδείο Φίλιππος Νάκας).

Παρακολούθησε Σεμινάρια: - Φλάουτου με τον Vincent Corvrint και την Emily Beynon [μέλη της Ορχήστρας Concertgebouw του Amsterdam], - Baroque Μουσικής κοντά στους Timothy Mac Gee [Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Toronto], Paul Dombrecht [Καθηγητή του Βασιλικού Ωδείου των Βρυξελλών] και το Γιάννη Παπαγιάννη, - Χορωδιακής Τέχνης στο Δήμο Αθηναίων με τον Στέφανο Βασιλειάδη και τον Κωστή Κωνσταντάρα, - Μουσικοπαιδαγωγικών στο Κ.ΣΥ.Μ.Ε. και στο Ινστιτούτο Kodaly.

Είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ κορυφαία στο Piccolo Φλάουτο.. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Μουσικής Μπαρόκ AFFECTUS, με το οποίο από το 1993 δίνει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει εκπονήσει τις μελέτες ανασχεδιασμού και οργάνωσης του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνης.

Έχει διδάξει Μουσική πιάνο, φλάουτο, φλάουτο με ράμφος και θεωρητικά σε διάφορα ωδεία και σχολεία [1o και 2ο Δημ. Σχολείο Π. Ψυχικού, Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης]. Εχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων και Ρεθύμνης, καθώς και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Επί τριετία ήταν μέλος της μικρής Ορχήστρας της Παιδικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το διάστημα 2001- 2006 μετείχε σε παραγωγές της Κεντρικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ήταν μέλος της Χορωδίας Fons Musicalis, της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και της Χορωδίας Αθηνών. Έχει συγγράψει λήμματα μουσικού και βιολογικού περιεχομένου για την εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Larousse Britannica (τόμος Κ). Έχει ασχοληθεί με:
- την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία, ορχήστρες, προστατευόμενες περιοχές με σκοπό την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους σε παιδιά διαφόρων ηλικιών και δεξιοτήτων,
- τη δημιουργία, οργάνωση και διαχείρηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων,
την ταξινόμηση, την οργάνωση και τη διαχείρηση αρχειακού υλικού και βιβλιοθηκών, καθώς και
- την ανάδειξη προστατευόμενων οικολογικά περιοχών.

Τα ακαδημαϊκά έτη 1979- 1980 και 1980-1981 εργάστηκε εθελοντικά στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, ως μέλος των ομάδων απασχόλησης και εκπαίδευσης των παιδιών. Προσφέρει εθελοντική εργασία για την διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης και έχει βραβευθεί για την προσφορά της αυτή. Προσφέρει εθελοντική εργασία στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και στο Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης, μέσω της εκπόνησης μελετών.