Διδάσκοντες

Ελένη Μελισσίδη

Η Ελένη Μελισσίδη είναι καθηγήτρια Μονωδίας στο Ωδείο Κόνταλυ.

Η Ελένη Μελισσίδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και σε μικρή ηλικία άρχισε τις σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Το 1996 ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι και στα ανώτερα θεωρητικά. Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Χορωδίας Τρικάλων, με την οποία έλαβε μέρος σε διάφορες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Πιο συγκεκριμένα, το 2000 έλαβε Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, το 2002 Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, το 2003 Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα από το Ωδείο Καλλιθέας της Αθήνας και το 2006 Πτυχίο Φούγκας με βαθμό Άριστα από το Ωδείο Ειρήνης Δαρζέντα, της Αθήνας.

 

Δάσκαλοί της υπήρξαν οι: Μυρτώ Δουλή, Σέργιος Βαφειάδης (σκηνοθέτης της Ε.Λ.Σ.), Φραγκίσκος Βουτσίνος, Μαρία Κορομάντζου, Άννα Μουζάκη, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Τουφεξής, Ζάχος Τερζάκης, Birgit Nickl, Δημήτρης Καβράκος.


Το 2002 συμμετείχε στην οπερέτα «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που ανέβηκε στο Θέατρο «Ιλίσια» με συντελεστές της Ε.Λ.Σ..

Το 2005 πήγε στο Μόναχο προκειμένου να τελειοποιήσει τη γνώση και την τεχνική στο κλασσικό τραγούδι, μελετώντας έως το 2007 με την Birgit Nickl.     


Από το 2007 έως και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής με τον κ. Δημήτρη Καβράκο, διακεκριμένο μπάσο της MET, με τον οποίο συνεργάσθηκε σε τρία σεμινάρια φωνητικής. Ο Δημήτρης Καβράκος αποτέλεσε ορόσημο στην τελειοποίηση της γνώσης και της διδασκαλίας του κλασσικού τραγουδιού και της δίδαξε την τέχνη του Belcanto.

Σεμινάρια – MasterClasses

 

1993: Επιδοτούμενα από τα Κ.Ε.Κ. Σεμινάρια Ψυχολογίας (από την Δρ. Μπονώτη-Λέγγα Φάνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).  

2000-2001: Παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος Μουσικοκινητικής Αγωγής σύστημα «ORFF- KODALLY» στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

2002-2004: Σεμινάρια Φωνητικής («MasterClasses») με τους WilliamMatheoutsi, GaenaDimitrova και CerillMilnes .

2004: Σεμινάρια Μουσικής Αγωγής και διδασκαλίας προσχολικής και σχολικής ηλικίας, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθήνα.  

2004: Σεμινάρια Μουσικής Αγωγής και διδασκαλίας προσχολικής και σχολικής ηλικίας, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Αθήνα.

2008: Διοργάνωση MasterClass με τον κ. Δημήτρη Καβράκο.

2010: Συνεργάτης του κ. Δημήτρη Καβράκου στο MasterClassπου οργανώθηκε στο Ωδείο Αθηνών στις 11/12/2010.


Επίσης, έχει παρακολουθήσει MasterClass Ερμηνείας  Ορατορίου-Lied με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και σεμινάριο με τίτλο «Η Τέχνη του BelCanto» με τη Lucianna Serra. 

Από το 2013 έως σήμερα παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη του Εθνικού Θεάτρου κ. Δημήτρη Ήμμελο.

Διδακτική Εμπειρία:

 

2003- σήμερα: Καθηγήτρια φωνητικής-θεωρίας σε Ωδεία Αθηνών:

  • Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Κυψέλης)(2003-2004)
  • Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Νέας Σμύρνης)
  • Ωδείο Δαρζέντα (Βύρωνας)(2003-σήμερα)
  • Ωδείο Ηχογέννεσις (Γλυκά Νερά) (2003-σήμερα)
  • Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας (2007- 2008)
  • Βυζαντινό Ωδείο (Ν. Κόσμος) (2009-σήμερα)

 

2003-2004: Μουσικός στο Δημοτικό Σχολείο Αμπελίων Καλαμπάκας και στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Θεσσαλίας.  

 

2004-2005: Μουσικός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

 

2006-2007: Έχει γράψει τους στίχους και ήταν υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια σε τρία παιδικά μιούζικαλ στους παιδικούς σταθμούς «Κουκλότοπος» (Ν. Ηράκλειο) και «Μελωδία» (Κυψέλη).

 

2007-2008: Διδασκαλία (ιστορία μουσικής, χορωδία, μορφολογία, δομές 20ου αιώνα, σολφέζ) στο τμήμα μουσικής τεχνολογίας των ΙΕΚ «ΚΟΡΕΛΚΟ».

 

Το 2008-2009 η μαθήτριά της Ειρήνη Αθανασίου πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας από το Ωδείο Ειρήνης Δαρζέντα με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Η κα Αθανασίου είναι μόνιμο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.    

 

Το 2014 η μαθήτριά της Κατερίνα Ντούσκα μετά από μία σειρά συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής (Κήπος), Faust, Gazarte, TerraVibePark, Σταυρός του Νότου κ.ά.) υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία EMI.  

Δισκογραφία:

 

Σε συνεργασία με τη VideoGallery:

·         «Το πάρτυ είναι εδώ»

·         «Μαθαίνω τραγουδώντας»

·         «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι»

·         «Άγια Νύχτα»

·         «Άγιος Βασίλης έρχεται»

·         «Η μπάντα με τα μπλε: Στρουμφοτραγουδάμε»

·         «Disco Πάρτυ»

Οικογενειακή Κατάσταση: Από το 2011 είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Κωνσταντόπουλο, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Το μότο της κας Μελισσίδη είναι «Η συνεχής αναζήτηση, η αγάπη, ο σεβασμός και το πάθος μου για το κλασσικό τραγούδι επιθυμώ να δημιουργήσουν επαγγελματίες τραγουδιστές και όχι μαθητές».