Διδάσκοντες

Νότης Μαυρουδής

Ο Νότης Μαυρουδής, (κιθαρίστας, συνθέτης, συγγραφέας, αρθρογράφος, παραγωγός)
ήταν καθηγητής Κλασικής Κιθάρας στο Ωδείο Kodály.

Τα έτη 1975, 1977 και 1979 έδωσε ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας του Esztergom της Ουγγαρίας. Το 1978 πήρε μέρος στο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτικού Τραγουδιού στοΑνατολικό Βερολίνο και στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στην Αβάνα της Κούβας. Ως συνθέτης και σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κούβα).

·                  Το 1965 κατέκτησε το Α΄ βραβείο στο 4ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι «Ήταν μεγάλη η νύχτα»

·                  Το 1969 τιμήθηκε με το Α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, και το βραβείο του ιταλικού μουσικού Τύπου "Mario de Luigi".

·                  Την ίδια χρονιά η πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα του απένειμε το βραβείο «Heitor Villa-Lobos» για την προσφορά του στη διάδοση του έργου του Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα.

·                  Το 1990 πήρε το Α΄ βραβείο στον 12ο διεθνή Διαγωνισμό Παιδικών Χορωδιών στη Λισαβόνα με το τραγούδι του Παλιάτσος, με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

·                  Το 2005 και 2006 του απονέμεται το βραβείο «Αρίων» για τους δίσκους Cafe de l' art - Cinema και Cafe de l' art - Τσιτσάνης – Βαμβακάρης, σε κιθαριστικές διασκευές διεθνών επιτυχιών.

Από το 1958 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και πήρε το δίπλωμά του το 1969.
Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου του ανατέθηκε η έδρα κλασικής κιθάρας στη Scuola Civica di Musica στο Milano, στην οποία δίδαξε ώς το 1975.
Το 1970 επίσης παρακολούθησε τα μαθήματα της Ακαδημίας Santiago de Compostella στην Ισπανία με τον Jose Tomas.
Το 1975 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα και από αυτή τη χρονιά διδάσκει ανελλιπώς κλασική κιθάρα.

 

Ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού (1994) και καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας (1995).
Η πλούσια δισκογραφία του (30 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.
 

- Το 2008 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: ΗΧΟΛΟΓΗΜΑΤΑ (Εκδ. Νεφέλη).
- Το 2013 εκδίδεται το επίτομο και διαδικτυακό (εφαρμογή) αρχείο ονομάτων: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. (Συνθέτες-Ερμηνευτές-Κατασκευαστές). Ένα αρχείο 75.000 ονομάτων που αρχειοθέτησε και επιμελήθηκε ο ίδιος. (Εκδόσεις, IANOS).
- Το Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο (με ένθετο cd) με τίτλο: ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ… (Υποψήφιο για βραβείο Λογοτεχνίας 2014- Εκδόσεις: Γαβριηλίδης).με ένθετο cdκαι με δικά του τραγούδια.
- Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο με τίτλο: BOOK FACE (Σχολιάζοντας τα πέριξ) με τις ίδιες εκδόσεις.