Διδάσκοντες

Χρύσα Μαλιαμάνη

Η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη, διδάσκει Μονωδία στο Ωδείο Kodály.

Η Χρύσα Μαλιαμάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε σπουδές μονωδίας στο Νέο Ωδείο θεσσαλονίκης με την Βαρβάρα Τσαμπαλή. Το 2007 πήρε το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και το χρυσό μετάλλιο εξαιρετικής επίδοσης του Ν.Ω.Θ. Το 2008 έγινε δεκτή από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Würzburg στην οποία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις κατηγορίες Κοντσέρτο και Μουσικό Θέατρο κοντά στην διεθνούς φήμης σοπράνο Cheryl Studer.

Ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών της ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους του ρεπερτορίου της, όπως Τσερμπινέτα από την Αριάδνη στη Νάξο του Ρίχαρντ Στράους, Αντέλε από τη Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους, Ροζίνα από τον Κουρέα της Σεβίλης  και Φάνυ από το Γαμήλιο Συμβόλαιο του Τζοακίνο Ροσίνι, Η έξυπνη από την ομώνυμη όπερα του Καρλ Ορφ και Μπλόντε από την Απαγωγή στο Σεράι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Από το 2012 εώς το 2014 υπήρξε μόνιμο μέλος του θεάτρου Πλάουεν Τσβίκαου της Γερμανίας όπου ερμήνευσε πλήθος ρόλων σε όπερα και οπερέττα, όπως Ντεσπίνα από το Έτσι κάνουν όλες του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Άννα από τον Ελεύθερο Σκοπευτή του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, Μπελότ από τη Μαντάμ Πομπαντούρ του Λέο Φαλ, Κοντέσσα Στάζι από την Πριγκίπισσα των Τσάρντας, Ντέισι Πάρκερ από τον Χορό στο Σαβόι του Πολ Άμπρααμ και Γκρατσιέλα από τον Γιόζεφ Ζους του Ντέτλεφ Γκλάνερτ.

Από το 2014 και μετά έχει ντεμπουτάρει σημαντικούς ρόλους σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τους οποίους απέσπασε θερμές κριτικές, ανάμεσά τους η Λέιλα από τους Αλιείς Μαργαριταριών του Ζορζ Μπιζέ, η Λουτσία ντι Λάμερμουρ από την ομώνυμη όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι και η Κατερίνα ντι Γκουίζα του Κάρλο Κότσια σε μια παγκόσμια πρώτη αναβίωση του έργου στην αρχική του μορφή μετά από σχεδόν 200 χρόνια.

Την άνοιξη του 2018 έκανε το ντεμπούτο της στη Εθνική Λυρική Σκηνή με την Παμίνα από τον Μαγικό αυλό του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με την οποία συνεργάστηκε και πάλι ως Φρασκίτα στην Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού στο Ηρώδειο.

Εμφανίζεται ως σολίστ σε συναυλίες, ορατόρια και συμφωνικά έργα σε συνεργασία με μαέστρους όπως ο Βύρων Φιδετζής, ο Κάρολος Τρικολίδης και ο Άλκης Μπαλτάς.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια για την τελειοποίση της τεχνικής και της μουσικής ερμηνείας με διακεκριμένους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες,

όπως ο Άρης Χριστοφέλης, η Δάφνη Ευαγγελάτου, ο Κώστας Πασχάλης, ο Ζάχος Τερζάκης, η Μαρούσα Ξυνή, η Christa Ludwig, ο Kurt Equiluz, η  Marina Krilovic, η Hedwig Fassbender και ο Rene Massis.

 

www. chrissamaliamani.com