Διδάσκοντες

Άγγελος Λιακάκης

Ο Άγγελος Λιακάκης είναι καθηγητής βιολοντσέλου, μπαρόκ βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Κόνταλυ.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου με καθηγητή τον Χρήστο Σφέτσα και αποφοίτησε το 1997 από το Εθνικό Ωδείο, όπου σπούδασε με υποτροφία, παίρνοντας  το Δίπλωμα με Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και Πρώτο Βραβείο.

Από το 1997 συνέχισε τις σπουδές του στην Ferenc Liszt Academy of Musicτης Βουδαπέστης με καθηγητή τον Csaba Onczay και από το 1999 ακολούθησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με καθηγητή τον Leonid Gorokhov στο Royal College of Music του Λονδίνου, απ’ όπου απέκτησε το Postgraduate Diploma και το Postgraduate Advanced Diploma με διάκριση.

 

Το 2002 αποφοίτησε με τιμητική διάκριση αποκτώντας το πτυχίο Master’s of Music από τη Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκόβης, όπου σπούδασε με τον Δανό βιολοντσελίστα Kim Bak Dinitzen. Τις σπουδές του στο εξωτερικό τις πραγματοποίησε με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

 

Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και σημαντικές διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων, το 1996 κέρδισε το Πρώτο Βραβείο για το βιολοντσέλο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής και τον ίδιο χρόνο επελέγη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 8ο Διαγωνισμό της Eurovision για Νέους Μουσικούς που διεξήχθη στη Λισαβόνα. Το 1997 του απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο στο 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Νέους Σολίστ και το 2005 το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Βέροιας.

  

Υπήρξε μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2007, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει σημειώσει σημαντική δισκογραφική παρουσία.

Ως σολίστ έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις νέων έργων και το ρεπερτόριο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής φιλολογίας, από το Μπαρόκ μέχρι την avant-garde.

Σολίστ στο 1ο Κοντσέρτο του Σοστακόβιτς, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
υπό τον μαέστρο Βασίλη Χριστόπουλο (19/02/2016)