Διδάσκοντες

Ιωάννα Εμμανουήλ

Η Ιωάννα Εμμανουήλ δίδαξε ελαφρό τραγούδι στο Ωδείο Κόνταλυ (2018-19)

Η Ιωάννα Εμμανουήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2002 ξεκίνησε τις σπουδές της στη μονωδία (κλασικό τραγούδι) στο Πατραϊκό Ωδείο με δασκάλα την Μαρία Πεττεμερίδου με την οποία και τις ολοκλήρωσε το 2010 αποφοιτώντας με βαθμό Άριστα παμψηφεί στο δίπλωμά της.

 

Το 2015 ολοκλήρωσε και τη σπουδή της στο σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Άννας Διαμαντοπούλου αριστεύοντας με διάκριση παμψηφεί στο πτυχίο της.

 

Συμμετείχε σε masterclass με τον Σόνια Θεοδωρίδου.
Έχει περιοδεύσει με την Youth Orchestra of Boblingen σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τραγουδώντας κλασσικό ρεπερτόριο.
 
Παρακολούθησε το 27ο διεθνές σεμινάριο του Ινστιτούτου Kodály της Ακαδημίας Liszt στην Ουγγαρία, με κατεύθυνση τα παιδαγωγικά και την διεύθυνση, όπως και την θερινή ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ίδιο αντικείμενο.

Σπούδασε για έναν χρόνο Μουσικοπαιδαγωγικά και Διεύθυνση Χορωδίας στο Ωδείο Kodály με τον μαέστρο Μιχάλη Πατσέα.
 

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Γιώργος Βούκανος κ.α. ενώ έχει συμπράξει με τον καθηγητή ορθοφωνίας Γεράσιμο Δραγώνα και με καλλιτέχνες όπως τον Κωνσταντίνο Τζέμο (τενόρος), Κωνσταντίνο Καλύβα (τενόρος), Βανέσσα Καλκάνη (σοπράνο), Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βασίλη Γισδάκη, Αργυρώ Καπαρού, Λάκη Χαλκιά, Αρχοντούλα Σαββιδάκη, Κώστα Μακεδόνα και άλλους.

 

Εργάζεται ως δασκάλα σύγχρονου και κλασσικού τραγουδιού, φωνητικής και ορθοφωνίας. Προετοιμάζει παιδιά για την εισαγωγή τους σε μουσικά σχολεία, υποψήφιους φοιτητές δραματικών σχολών όπως επίσης και ηθοποιούς στην ορθή εκφορών των ρόλων τους.