Διδάσκοντες

Άρτεμις Μπόγρη

Η Σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη διδάσκει Μονωδία στο Ωδείο Κόνταλυ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τις μουσικές της σπουδές πρώτα στο πιάνο σε ηλικία 10 ετών. Το 1996 ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στην τάξη της Μαρίνας Κρίλοβιτς στο Ωδείο Αthenaeum από όπου πήρε το δίπλωμα της τον Ιούνιο του 2002 με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο, και χρυσό μετάλλιο. Έχει συμμετάσχει σε μαθήματα υποκριτικής και μελοδραματικής που δόθηκαν από τους σκηνοθέτες Βασίλη Νικολαίδη και Κάρμεν Ρουγγέρη, καθώς και σε σεμινάρια τραγουδιού του Άρη Χριστοφέλλη, με τον οποίο συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Συνεργάστηκε σε συναυλίες ανά την Ελλάδα με την Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, την Καμεράτα και την Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2008. Με την ΕΛΣ συνεργάζεται από το 2001, συμμετέχοντας σε παραγωγές όπερας της Παιδικής Σκηνής (Το μαγικό βιολί του Νίκου Ξανθούλη, 2010/11), ενώ τον Ιούνιο του 2008 συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της ΕΛΣ στο έργο του Βίκτορ Ούλμαν Ο αυτοκράτορας της Aτλαντίδας [Der Kaiser von Atlantis]. Την καλλιτεχνική περίοδο 2013/4 ερμήνευσε τον ρόλο της Αντζελίνας στην όπερα Η σταχτοπούτα [La Cenerentola] του Ροσσίνι.

Συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛΣ (2012, 2013, 2014) αναλαμβάνοντας ρόλους στις παρουσιάσεις λυρικών έργων σε σχολεία. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, σε συναυλίες του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής και σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπως οι βραδιές Μουσική και γευσιγνωσία, τα έργα Ο θρίαμβος της Κλέλιας [Il trionfo di Clelia] του Γκλουκ (2011/12), Εικόνες Βεζάλι [Vesalii icones] και Η εμμονή της κυρίας Ντόννιθορν [Miss Donnithorn’s Maggot] του Πήτερ Μάξγουελ Ντέιβις (2013/14), το πολυμεσικό έργο City Lives του Αλέξανδρου Μούζα (2013/14) κ.α.

Το 2015 ερμήνευσε "Άννα Γκλάβαρι" στην "Η εύθυμη χήρα" του Φραντς Λέχαρ (ΕΛΣ στο Μέγαρο Μ.Α.) και το 2016 τον ρόλο της νταντάς στον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" (Romeo end Juliet) που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.