τα νέα μας

Τεχνική ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ

Ατομικά μαθήματα Τεχνικής ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ

από Σεπτέμβριο 2009 μέχρι και Ιούνιο 2010,
στο Ωδείο Κόνταλυ.
Διδάσκει η Μυρτώ Αρεταίου

Η Τεχνική Αλεξάντερ είναι μια διεθνώς καταξιωμένη μέθοδος για την επίτευξη ενεργητικής χαλάρωσης του σώματος και για την επαναφορά του μυοσκελετικού μας συστήματος σε υγιείς τάσεις. Είναι μια απλή και πρακτική μέθοδος κίνησης, που μας βοηθά να απελευθερωθούμε από περιττές εντάσεις και να ανακτήσουμε τη φυσική ισορροπία μας μέσα στον χώρο.

Η Μυρτώ Αρεταίου, επιστημονικά καταρτισμένη καθηγήτρια της τεχνικής, ήταν η εγγύηση που χρειαζόταν το Ωδείο Κόνταλυ για την ίδρυση αυτού του νέου τμήματος.

Τεχνική Αλεξάντερ για μουσικούς

Οι μουσικοί είμαστε από τους πρώτους που ανακαλύψαμε την Τεχνική Αλεξάντερ ως μέσο βελτίωσης της τεχνικής μας και ως μέσο αντιμετώπισης των παθήσεων οι οποίες συνδέονται με την απαιτητική φύση του επαγγέλματός μας. Το σημαντικότερο μέσο έκφρασης κάθε μουσικού είναι το ίδιο μας το σώμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να το γνωρίσουμε και να μάθουμε να το ακούμε.

Τα σύνδρομα παγίδευσης νεύρου, η τενοντίτιδα, γενικότερες διαταραχές της κινητικής και της αναπνευστικής λειτουργίας, αλλά και το άγχος της έκθεσης στη σκηνή είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τόσο τους σπουδαστές των ωδείων όσο και τους επαγγελματίες μουσικούς.

Με την βοήθεια της Τεχνικής Αλεξάντερ απαλλασσόμαστε από περιττές εντάσεις και μαθαίνουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας από παθήσεις και τραυματισμούς. Σταδιακά ενσωματώνουμε το όργανό μας και ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της εκφραστικής μας δύναμης.

Η Τεχνική Αλεξάντερ συμπεριλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια στο πρόγραμμα σπουδών μεγάλων μουσικών πανεπιστημίων και καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως το Julliard School of Music, το University of California, το Royal College of Music (London), το Folkwang Universitaet Essen, το Hans Eisler Universitaet (Berlin) και πολλά άλλα.