τα νέα μας

Έφυγε η Καίτη Παπαλεξοπούλου

H Καίτη Παπαλεξοπούλου, καθηγήτρια μονωδίας στο Ενικό Ωδείο
και καθηγήτρια τραγουδιού στο Θέατρο Τέχνης, έφυγε πια από κοντά μας.

Υπήρξε καθηγήτρια πολλών σπουδαίων Μονωδών και Καθηγητών Μονωδίας.
Υπήρξε πολλές φορές μέλος Επιτροπών Διπλωματικών Εξετάσεων Μονωδίας
στο Ωδείο Κόνταλυ.
Η κηδεία της γίνεται Πέμπτη 17 Μαίου, στις 1 μ.μ., από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Ωδείο Κόνταλυ εκφράζει στους οικείους της και στους μαθητές της τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.


Η Καίτη Παπαλεξοπούλου, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο με την Αργυρώ Γκίνη και πήρε το δίπλωμά της το 1952. Στο ίδιο Ωδείο διετέλεσε τακτική καθηγήτρια Μονωδίας, Μελοδραματικής και Αγωγής του Λόγου από το 1965. Στους πολλούς και επιτυχημένους μαθητές της συμπεριλαμβάνονται (αλφαβητικά) και οι: Τιτίκα Βλαχοπούλου, Βιργινία Βούλγαρη, Γιάννης Aναστ. Γλαντζής, Σόνια Θεοδωρίδου, Μαρία Θωμά, Δέσποινα Καλαφάτη, Άννα-Μαρία Καρκανιά, Αντιγόνη Κερετζή, Γιώργος Κυριαζής, Κωστής Σ. Κωνσταντάρας, Άλκη-Αικατερίνη Κωνσταντινίδου-Λιονάκη, Μάγκυ Μπαζίνη, Λάμπρος Μπαλάτσας, Πένυ Ξενάκη, Σπύρος Παυλάκης, Μαρία Σκαρλάτου, Τζούλια Σουγλάκου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Ευαγγελία Τσίρτση, Δημήτρης Χασούρος, κ.ά.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε αναφέρει γι' αυτήν μία από τις μαθήτριές της, η φημισμένη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, σε συνέντευξή της στο e-orfeas.gr: "Η πρώτη μου δασκάλα τραγουδιού ήταν η κυρία Καίτη Παπαλεξοπούλου. Είχε δύναμη μέσα της και με έμαθε να αγαπώ το ωραίο".
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Καίτη Παπαλεξοπούλου είχε την επιμέλεια λόγου σε πλήθος παραστάσεων του Θεάτρου Τέχνης
[ από το http://www.attacktv.gr/Pages/   και την musipedia.gr ]