εκδηλώσεις

Maurizio Arroyo Reyes:
Ρεσιτάλ πιάνου

******************************************************************
ΩΔΕΙΟ KODÁLY : 30 ΧΡΟΝΙΑ
******************************************************************

Ρεσιτάλ Πιάνου
Maurizio Arroyo Reyes

 

Το Ωδείο Kodály παρουσιάζει τον νεαρό και ταλαντούχο Κολομβιανό πιανίστα
Maurizio Arroyo Reyes,
σε ένα ρεσιτάλ πιάνου
την Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.,
στην Αίθουσα συναυλιών "Κώστας Πασχάλης" του Ωδείου Κόνταλυ.

Πρόγραμμα:

M. Ravel: Serenade Grotesque
R. Scumann: Sonata op.22, no 2, σε Σολ ελάσσονα
F. Chopin: Andante spianato et grand polonaise brillante, op.22
M. Ravel: Une barque sur l' ocean
F. Chopin: Ballada op. 23, no1, σε Σολ ελάσσονα
E. Granados: Allegro de concierto

Είσοδος ελεύθερη

 


Maurizio Arroyo Reyes:

Ο Maurizio γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας το 1997.
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 8 ετών στη Μαδρίτη, Ισπανία, στον μουσικό κύκλο μαθημάτων για νέους πιανίστες της Γρανάδας, με καθηγητή τον Leonel Morales. Αργότερα, ο Maurizio έγινε δεκτός στο «Integrated Music Center Padre Antonio Soler», όπου μελέτησε τεχνική και ερμηνεία μουσικής δωματίου με τον Fe del Campo. Κατά τη διάρκεια των χρόνων φοίτησής του σε αυτό το σχολείο, επιλέχθηκε για την εκπροσώπηση του σχολείου του σε μια σειρά συναυλιών στο Παρίσι, τη Μόσχα, την Κόρδοβα, την Καρταχένα, τη Μάλαγα, τη Γρανάδα και τη Σεβίλλη. Όταν ήταν 16 χρονών, προσκλήθηκε στο σχολείο Leon Tolstoy, ένα ρωσικό ίδρυμα πολιτισμού που βρίσκεται στην Μπογκοτά, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία στην πατρίδα του ως σολίστ. Το 2013 συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου της Sigüenza, Ισπανία, όπου διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο. Στην ηλικία των 18 ετών, αποφοίτησε με τον «Τελικό Βαθμό Βραβείου» στο πιάνο, μια ειδική αναφορά για το καλύτερο τελικό ρεσιτάλ και την επίτευξη της υψηλότερης βαθμολογίας στο παίξιμο του πιάνου στα βραβεία μουσικής της Μαδρίτης. Έπειτα, έγινε δεκτός στο Βασιλικό Ωδείο της Μαδρίτης, όπου ειδικεύτηκε στην ισπανική μουσική με την Elena Orovio και τον Miguel Baselga ως μέντορες.
Εκεί, προετοιμάστηκε για την πρώτη του ηχογράφηση CD, το οποίο συμπεριλάμβανε μια πληθώρα έργων για πιάνο από όλες τις περιόδους.
Έχει μελετήσει με διεθνείς μουσικούς παιδαγωγούς όπως ο Pascal Nemirovsky, ο Andreas Frolich, ο Arthur Greene, ο Ingo Dannhorn και ο Michael Lewin, μεταξύ άλλων. Ο Maurizio σήμερα φοιτά στο Βασιλικό Ωδείο της Σκωτίας, στη Γλασκώβη.

Πέρυσι, επελέγη να τιμήσει την επέτειο του θανάτου του Claude Debussy, παίζοντας στις συναυλίες που διεξάγονται στο «Pianos Fazioli´s factory» (Ιταλία) και στο Φεστιβάλ Πιάνου του Βασιλικού Ωδείου Σκωτίας. Έπαιξε επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Γλασκόβης. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο στο «Louis Carus Duo Ensemble Prize», δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό «Cavatina Intercollegiate», επιλέχθηκε για το τελικό στο Concurso Internacional de Piano Ciudad de Leganés και στον διαγωνισμό Κονσέρτων του Βασιλικού ωδείου Σκωτίας. Στο τελευταίο, τον επέλεξαν να εκτελέσει το κονσέρτο του Grieg σε συναυλία με τη συμφωνική ορχήστρα του ωδείου τον περασμένο Φεβρουάριο. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους έπαιξε σε συναυλίες γύρω από τη Σκωτία, συγκεκριμένα στο Peebles, το Εδιμβούργο και το Γλασκώβη. Τώρα, ο Maurizio προετοιμάζεται να παίξει το 2ο κονσέρτο του Rachmaninoff με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Γλασκώβης, υπό τη διεύθυνση του Andrew Morris, συναυλία που θα λάβει χώρα το Δεκέμβριο του 2019.

Ο Maurizio συμμετείχε επίσης σε κοινωνικές δραστηριότητες ως εθελοντής, παίζοντας στα νοσοκομεία της Μαδρίτης στα πλαίσια του οργανισμού «Μουσικοί Σε Δράση», όπου έμαθε για τη μουσική θεραπεία και να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως φάρμακο.
Εν τω μεταξύ, συμμετείχε σε διάφορα γνωστά μουσικά φεστιβάλ και masterclasses στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου της Γρανάδας, το «Fundación Príncipe Asturias», το «International Summer Music Course of Llandovery», το «MusicAlp», το «Perugia Music Fest and Curso Internacional para Instrumentistas of L´Alfas del Pi», όπου έλαβε τιμητική μνεία για την απόδοσή του.
Σήμερα, βρίσκεται στο τέταρτο έτος Mπάτσελορ με τον Fali Pavri ως μέντορα, με τον οποίο μαθαίνει να είναι μουσικά λεπτομερής και να έχει επίγνωση του σώματος του κατά την εκτέλεση.