σεμινάρια

Σεμινάριο Εγχόρδων
Stenhammar Quartet

Σεμινάριο εγχόρδων
από μέλη του Σουηδικού  STENHAMMAR QUARTET

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ (2:00 μμ - 6:00 μμ)

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές ή επαγγελματίες μουσικούς,
για κάθε όργανο ξεχωριστά ή για σύνολο εγχόρδων (ντούο, τρίο, κουαρτέτο)
Γίνονται δεκτοί και ακροατές

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, στο Ωδείο Kodály

Αίθουσα Συναυλιών "Κώστας Πασχάλης" του Ωδείου Κόνταλυ
 

Δηλώσεις συμμετοχής (πατήστε εδώ) έως τις 8 Μαΐου
(για ατομικό ή ομαδικό μάθημα & ακροατές)
  Σε περίπτωση προβλήματος, γράψτε στο .(JavaScript must be enabled to view this email address)

 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
 
- Παρακαλούμε, εάν το έργο επιλογής σας είναι με συνοδεία πιάνου, φροντίστε να φέρετε τον συνοδό σας.
- Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας (στο τηλέφωνο ή το e-mail- που μας στείλατε) για την διαθεσιμότητα των μουσικών και την ώρα προσέλευσής σας.
- Το κόστος συμμετοχής είναι 55€ / 55 λεπτά της ώρας.
Το κόστος για τους ακροατές είναι 10€ για όλο το σεμινάριο.
- Τo ποσό τόσο για τους ενεργά συμμετέχοντες όσο και για τους ακροατές προκαταβάλλεται (Τραπεζικά ή στην Γραμματεία), αμέσως μετά την επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας από εμάς.
- Σε περίπτωση που εσείς ακυρώσετε την συμμετοχή σας, το ποσό δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση που η ακύρωση οφείλεται σε μας, το ποσό σας επιστρέφεται αμέσως ολόκληρο.

 

 

 

STENHAMMAR QUARTET
Από την ίδρυση του το 2002, το Stenhammar Quartet θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κουαρτέτα εγχόρδων της Σκανδιναβίας. Τα έργα σουηδών συνθετών διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στα προγράμματα του συνόλου, αλλά δίνεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή στο Βιεννέζικο κλασσικό ρεπερτόριο και στη σύγχρονη μουσική. Το κουαρτέτο αναθέτει τακτικά έργα σε σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Sven-David Sandström, ο Anders Hillborg και ο Bent Sörensen.Επίσης πολλοί συνθέτες από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία έχουν αφιερώσει στο σύνολο έργα τους.
Το Stenhammar Quartet έχει ηχογραφήσει περίπου σαράντα έργα για την σουηδική ραδιοφωνία και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές από το Strad και το The Guardian για τις λυρικές και εξαιρετικές ηχογραφήσεις των κουαρτέτων του Wilhelm Stenhammar (Bis).
Το CD τους με όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Lars-Erik Larsson (Daphne) έλαβε υποψηφιότητα για τα βραβεία του Σουηδικού Grammy, καθώς και κριτική αναγνώριση τόσο στα σουηδικά όσο και στα διεθνή μουσικά περιοδικά. Το 2014 ηχογράφησαν τα κουαρτέτα του Kurt Atterberg (CPO) . Το 2009 το κουαρτέτο έκανε το ντεμπούτο του στο Λονδίνο και κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους εμφανίστηκε στο γαλλικό μουσικό κανάλι Mezzo. Το Stenhammar Quartet δίνει τακτικά συναυλίες σε πολλά σκανδιναβικά φεστιβάλ. Σε πρόσφατες συναυλίες του συγκαταλέγονται εμφανίσεις στην Πολωνία, την Αλγερία, τη Γερμανία και την Ινδία.
 

«Εξαιρετικές ερμηνείες, δημιουργία μουσικής υψηλής ποιότητας! » Svd 2011

«Το Κουαρτέτο Stenhammar ερμηνεύει με αρθρωτή επικοινωνιακή αφοσίωση και συναισθηματική ακρίβεια. Η παρουσίαση είναι καθαρή και εμπεριστατωμένη – ό, τι  θα ευχόταν κανείς»  (Rob Barnett)

«Οι ερμηνείες, γεμάτες ένταση και λυρική ομορφιά, είναι εξαιρετικές» (The Guardian)

«Παρά τις απαιτητικές τεχνικές δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, οι εκτελέσεις των μουσικών του Stenhammar είναι πάντοτε σίγουρες, και στα χέρια τους οι πολύπλοκοι ρυθμοί των έργων και οι μεταβαλλόμενες μεταβολές του ρυθμού εμφανίζονται με απόλυτη φυσικότητα». ( Strad)