τα νέα μας

30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME 15-07-2012 Θεσσαλονίκη

30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME
Θεσσαλονίκη, 2012

 

Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους
προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες

Call for performing groups

CALL FOR PRESENTERS (english)

CALL FOR PRESENTERS (greek)

 

Η Ε.Ε.Μ.Ε., ως επίσημη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (International Society for Music Education - ISME) στην Ελλάδα, διεκδίκησε και επιτυχώς ανέλαβε τη διοργάνωση του 30ου Συνεδρίου της ISME για το 2012. Το εν λόγω πενθήμερο παγκόσμιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-20 Ιουλίου 2012, στη Θεσσαλονίκη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε συνέδριο της ISME αποτελεί μέγιστο πολιτισμικό και επιστημονικό γεγονός για την πόλη και την χώρα που το υποδέχεται, καθώς συσπειρώνει περισσότερα από 2000 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης και πάνω από 600 μέλη καλλιτεχνικών σχημάτων από περίπου 80 χώρες του κόσμου. Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι της πόλης, καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε περισσότερες από 70 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το Συνέδριο.


Το θέμα του 30ου συνεδρίου της ISME είναι: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες). Η σύλληψη κι ο καθορισμός αυτού του θέματος έγινε με κριτήριο την ανάδειξη της συμβολής των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στη θεώρηση για την αναγκαιότητα της μουσικής παιδείας, την εστίαση στο βαθμό επίδρασης του λόγου τους στα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά ρεύματα, τη συζήτηση του ρόλου της μουσικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του ανθρώπου και στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και τη διερεύνηση των σύγχρονων περιβαλλόντων μουσικής μάθησης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

 

 

Ενημερωτικό Δελτίο             Ιούνιος 2011

 

Για τη φετινή χρονιά, η Ε.Ε.Μ.Ε. έχει να επιδείξει έναν άλλο τρόπο συμμετοχής στη γιορτή της Μουσικής. Και αυτός δεν είναι παρά μια συνεχής ετοιμότητα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για την επιτυχή διοργάνωση του 30ου συνεδρίου της ISME, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Ένωση εργάζεται ήδη 2 χρόνια για την προετοιμασία του συνεδρίου. Σήμερα, ένα χρόνο και κάτι πριν από το μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός, οι οργανωτικές δράσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. πυκνώνουν και μαζί τους οι ανάγκες για σύμπραξη ατόμων και φορέων, ώστε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες.

Το θέμα του συνεδρίου «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες), αναμένεται να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης πολλών σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών της μουσικής εκπαίδευσης. Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει για τη μουσική εκπαίδευση, για την πόλη, αλλά και τη χώρα μας ένα πρωτόγνωρο πολιτισμικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό γεγονός καθώς αναμένεται η Θεσσαλονίκη να γίνει για 5 και πλέον μέρες μέσα στον Ιούλιο του εορταστικού 2012, σημείο συνάντησης για περισσότερα από 1500 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης και για πάνω από 600 μέλη καλλιτεχνικών σχημάτων.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που δρουν στο χώρο της μουσικής και της εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, και όσους ανεξαιρέτως ενδιαφέρονται για αυτήν, να κινητοποιηθούν, είτε γύρω από την οργανωτική επιτροπή και τις εθελοντικές ομάδες εργασίας, είτε υποβάλλοντας επιστημονικές ή καλλιτεχνικές προτάσεις για το συνέδριο.

Πληροφορίες για τρόπο υποβολής μιας πρότασης, ή για το πώς μπορείτε να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το συνέδριο παρέχονται από την ιστοσελίδα της ISME www.isme.org και από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. www.eeme.gr

Επίσης, και από την γραμματεία της Ένωσης στο τηλέφωνο 6939560404 ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρ. διεύθυνση: .(JavaScript must be enabled to view this email address)


Τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να ενεργοποιηθούν για τα παραπάνω, θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν άμεσα στην προσεχή συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20.30, στα γραφεία της Ένωσης, Δελφών 127 στη Θεσσαλονίκη. (αμέσως μετά από τη γενική συνέλευση των μελών της Ε.Ε.Μ.Ε.).

 

Αν επιθυμείτε να πληροφορηθείτε τις σημαντικές ημερομηνίες του συνεδρίου πατήστε εδώ: 30th_ISME_Conference__thessaloniki_2012.pdf

Επίσης αν θέλτε να διαβάσετε την πρόσκληση για προτάσεις εισηγήσεων εργαστηρίων κλπ:

ISME_2012_Presenter_Calls.pdf

Τις προτάσεις  καλλιτεχνικών προγραμμάτων μπορείτε  να τις στείλετε και στην γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στην διεύθυνση:  info@eeme.gr

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε.


 

 

Το μήνυμα της Ε.Ε.Μ.Ε. προώθησε για ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του Ωδείου Κόνταλυ
ο Βαλεντίνος Πατρικίδης
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Kodály
και Επίτιμο μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε.