τα νέα μας

Καίτη Τρούλη 1934-2014

Καίτη Τρούλη 1934-2014


Η Καίτη Τρούλη, σπουδαία πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου αναπαύτηκε την 17/12/2014 μετά από πολύχρονη ασθένεια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, Διονύσου Αττικής, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί.


Η Καίτη (Αικατερίνη) Τρούλη ήταν Έφορος επί τιμή και καθηγήτρια Πιάνου του Ωδείου Κόνταλυ.


Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο με την Κρ. Καλομοίρη και απεφοίτησε το 1958 με  Άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο, Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης και βραβείο "Κωστή Παλαμά". Συνέχισε σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου (με τη φημισμένη καθηγήτρια Μαρία Λάντες-Χίντεμιτ). Εμφανίστηκε στην Αθήνα σε διάφορα ρεσιτάλ ("Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος", "Ελληνοϊταλικός Σύνδεσμος") την καλλιτεχνική περίοδο 1963-64, το 1967, και έπαιξε επανειλημμένα ως σολίστ: με την ΚΟΑ ("Κοντσέρτο Κ.467" του Μότσαρτ, υπό τον Δ. Χωραφά, 1969), με τη ΣΟ της ΕΡΤ ("2ο Κοντσέρτο" του Σαιν-Σάνς, υπό τον Θ. Βαβαγιάννη, με την ΚΟΘ, την Ορχ. του Παν/μίου Αθηνών κ.ά. 

Δίδαξε στο Εθνικό Ωδείο (τακτική καθηγήτρια από το 1976) και στο Ωδείο Κόνταλυ ανήκοντας στις ευγενέστερες και βαθύτερα καταρτισμένες εκπροσώπους της Ελλ. Μουσικής Παιδείας, με πολλούς και ονομαστούς μαθητές, όπως οι (αλφαβητικά): Θεοδώρα Ακριώτη, Άννα Αλεξοπούλου, Ν. Βισβίκης, Ρ. Βλαχάκη, Δ. Δημακόπουλος, Έρση-Ιφιγένεια Καλλίλα-Ξύδα, Aικ. Καραμεσίνη, Αικατερίνη Καψάνη, Ελ. Κεβεντζίδου , Στέφη & Στέιση Κουλούρη και Κατ. Μάσκα, Ε. Λυδάκη-Ματζαπετάκη, Ν. Παπαγεωργίου, Μίκα Παπαδοπούλου, Ζηνοβία Μασάλη, Μ. Μαύτα-Κολοβού, Θεοδώρα Τσιμπούρη, Θ. Χαραλαμπόπουλος, κ.ά.