σεμινάρια

Σεμινάριο Πιάνου Γεράσιμου Χοϊδά

Διήμερο Σεμινάριο Πιάνου Γεράσιμου Χοϊδά στο Ωδείο Κόνταλυ


Σεμινάριο και Master-class πιάνου που απευθύνεται σε όλους τους σπουδαστές πιάνου από το επίπεδο που στοιχειωδώς αντιμετωπίζουν το ρεπερτόριο, μέχρι και επιπέδου master-class.

Το Ωδείο Κόνταλυ ανοίγει τις πόρτες του το μήνα Νοέμβριο και προσφέρει, με συμβολικά δίδακτρα, την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν σεμινάρια με σημαντικούς καθηγητές του και να πάρουν μια πρόγευση για τα μαθήματα που διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το σεμινάριο πιάνου του Γεράσιμου Χοϊδά είναι διήμερο και απευθύνεται σε σπουδαστές πιάνου, έχοντας 2 θεματικές ενότητες:


1. Σεμινάριο για ημι-αρχάριους και λιγότερο προχωρημένους μαθητές (έως και 1η Μέση) οι οποίοι ασχολούνται ήδη με το πρώτο πραγματικό ρεπερτόριο, μέσα από τις κλασικές σονατίνες ή και τις ευκολότερες σονάτες (Clementi, Diabelli, Dussek, Kuhlau, Mozart κ.ά.), από τα παιδικά ανθολόγια των Μπαχ (Anna Magdalena Bach, μικρά πρελούδια, Inventions), Σούμαν (Άλμπουμ για τους νέους κ.ά.), καθώς και άλλων αναλόγων συλλογών. Προσκαλούνται μαθητές που έχουν σχετικά έτοιμο ένα ή δύο από τα παραπάνω έργα, ή άλλο ανάλογο. (Δεν είναι απαραίτητο να έχουν τελειοποιήσει το έργο, καθώς η διαδικασία της διδασκαλίας διευκολύνεται και είναι παραγωγική αντιμετωπίζοντας πραγματικά προβλήματα).

2. Σεμινάριο πιάνου και master class για σπουδαστές επιπέδου από 2η Μέση έως και "επί διπλώματι", οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικότερα έργα ρεπερτορίου, εστιάζοντας σε όλα τα πιθανά επίπεδα μουσικής, πιανιστικής και ερμηνευτικής εκμάθησης. Το ρεπερτόριο είναι ελεύθερης επιλογής του σπουδαστή.

Ο Γεράσιμος Χοϊδάς διδάσκει, με τον παιδαγωγικά φιλικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο που τον διακρίνει, και τις δύο ομάδες μαθητών, δίνοντας έμφαση σε όλα τα προβλήματα που ο μαθητής σε κάθε επίπεδο καλείται να αντιμετωπίσει, όπως: πολυφωνία, άρθρωση, ύφος και ερμηνεία, επιλογή δακτυλισμών, μουσική κι εκφραστική κατανόηση, σωστή χρήση του χεριού-σώματος προς όφελος της μουσικής απόδοσης, μουσική φόρμα, τεχνικά ζητήματα, χρήση του πεντάλ.

Ανώτατος αριθμός ενεργά συμμετεχόντων: 8.
Ανώτατος αριθμός ακροατών: 30.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε πιάνο με ουρά, στην Αίθουσα Συναυλιών «Κώστας Πασχάλης» του Ωδείου Κόνταλυ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. του Ωδείου Κόνταλυ: 210 6824940
και στην ηλ. διεύθυνση του ωδείου .(JavaScript must be enabled to view this email address) .
Για την εξασφάλιση θέσης είναι απαραίτητη η επικοινωνία με έναν από τους 2 αυτούς τρόπους.