Διδάσκοντες στο Ωδείο Κόνταλυ

Μιχάλης Πατσέας & Βαλεντίνος Πατρικίδης (10-06-2007)

 

Καλλιτεχνικοί διευθυντές
του Ωδείου Κόνταλυ:


Βαλεντίνος Πατρικίδης 1989-1990 και 1992-2007
Παύλος Bεντούρας 1990-1992
Μιχάλης Πατσέας 2007-σήμερα

Ο μεγαλύτερος παράγοντας της επιτυχίας του Ωδείου Κόνταλυ είναι το έμψυχο δυναμικό του. Το διδακτικό προσωπικό του περιλαμβάνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακεκριμένους σολίστες και άρτια καταρτισμένους μουσικοπαιδαγωγούς. Στον κατάλογο καθηγητών που ακολουθεί μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τους σημερινούς διδάσκοντες.

Σ' αυτήν τη σελίδα κυρίως επισημαίνουμε τιμητικά τους παλαιούς καθηγητές.

Ο ιδρυτής του Ωδείου Κόνταλυ Μιχάλης Πατσέας, ειδικευμένος στα παιδαγωγικά της μουσικής, διαλέγει με ιδιαίτερη φροντίδα τους συνεργάτες του. Με την διαρκή συμπαράσταση του δάσκαλου και μέντορά του Βαλεντίνου Πατρικίδη δημιουργούν μια ξεχωριστή γενιά μουσικοπαιδαγωγών και θεωρητικών της μουσικής πολλοί από τους οποίους ξεκινούν την καριέρα τους στο Ωδείο Κόνταλυ. 

Εδώ και 30 χρόνια το Ωδείο Κόνταλυ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Kodály είναι προνομιακός χώρος για την κατάρτιση επαγγελματιών μουσικών. Σε αυτό συντελούν οι αρχές του Ζόλταν Κόνταλυ, η συμμετοχή των  Master Professors Klára Nemes, Gabriella Veszely και Klára Kokas από την Ουγγαρία, και η μεθοδική διδασκαλία του Μιχάλη Πατσέα στα μουσικοπαιδαγωγικά, στην καλλιέργεια της παιδικής φωνής και στην διεύθυνση χορωδίας.

Κώστας Πασχάλης & Δημήτρης Τηλιακός (11-12-2005)

Στο χώρο της φωνητικής μουσικής το Ωδείο Κόνταλυ φιλοξενεί πάντα λαμπρά ονόματα. Το ξεκίνημα έγινε με τον Κώστα Ηλιόπουλο και την Μίσα Ικέουτσι. Για περισσότερα από δέκα χρόνια τίμησαν το ωδείο μας οι διάσημοι σολίστες Φραγκίσκος Βουτσίνος και Κώστας Πασχάλης. Σπουδαίοι λυρικοί καλλιτέχνες όπως η Sarolta Peczely - Kodály και ο Δημήτρης Καβράκος, και άλλοι νεότεροι όπως η Δήμητρα Θεοδοσίου και ο Δημήτρης Τηλιακός, επιλέγουν το ωδείο μας για σεμινάρια, όταν το επιτρέπει η διεθνής τους καριέρα.

Ο διάσημος Ούγγρος σολίστας Peter Nagy και ο τελειόφοιτος σπουδαστής Γιώργος Πατίλης (σεμινάριο 13-04-2009)

Το Ωδείο Κόνταλυ ευτύχησε να έχει ως πρώτη έφορο πιάνου την αείμνηστη Καίτη Τρούλη. Ανάμεσα στους εξαιρετικούς καθηγητές πιάνου που λάμπρυναν το ωδείο αξίζει να αναφέρουμε τον σολίστα και συνθέτη Παύλο Βεντούρα. Σήμερα μια πλειάδα από σολίστες και καθηγητές πιάνου, αλλά και επισκέπτες καθηγητές όπως ο διάσημος Ούγγρος πιανίστας Péter Nagy, τ. διευθυντής του τμήματος πιάνου του Πανεπιστημίου Μουσικής Φέρεντς Λιστ της Βουδαπέστης, κάνουν το Ωδείο Κόνταλυ την ιδανική σχολή πιάνου στην Αθήνα.

Για πολλά χρόνια κόσμησαν το ωδείο μας ως έφοροι εγχόρδων οι σπουδαίοι βιολιστές Σπύρος Στεργίου, Νίνα Πατρικίδου και Γιώργος Δεμερτζής, υπό την επίβλεψη των οποίων πολλοί νεότεροι βιολιστές ξεκίνησαν εδώ την διδακτική τους καριέρα. Σήμερα, τόσο στα έγχορδα όσο και στα πνευστά όργανα διαπρεπή στελέχη των ορχηστρών της Αθήνας υπηρετούν ως διδάσκοντες κι έτσι τόσο η Ορχήστρα όσο και το Κουαρτέτο του Ωδείου Κόνταλυ γνωρίζουν μια διαρκή άνοιξη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τον κατάλογο καθηγητών μας και τα τμήματα μας.