Ορχήστρες του Ωδείου Κόνταλυ

Μαέστρος: Μιχάλης Πατσέας

Εμείς οι μουσικοί χαιρόμαστε περισσότερο όταν παίζουμε μουσική μαζί με άλλους συσπουδαστές και συναδέλφους. Καθώς εντείνεται η αισθητική απόλαυση ταυτόχρονα δυναμώνει και η παιδαγωγική αποτελεσματικότητα. Για το λόγο αυτό, παράλληλα με τα πολυάριθμα σύνολα μουσικής δωματίου, το Ωδείο Κόνταλυ διατηρεί δύο Ορχήστρες:

Ορχήστρα Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ

Η Ορχήστρα Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα: η πρώτη νεανική ορχήστρα που εμφανίζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (24/12/2010)

Σε αυτή συμμετέχουν οι σπουδαστές εγχόρδων και πνευστών οργάνων, από τη νεαρότερη δυνατόν ηλικία. Οι νεαροί μουσικοί ασκούνται σε κοινές δοκιμές ανά ομάδα οργάνων αλλά και όλοι μαζί. Καταλαβαίνουν παίζοντας τη σημασία της συλλογικής ευθύνης. Συμμετέχουν από νωρίς στην ερμηνεία σπουδαίων αριστουργημάτων της μουσικής φιλολογίας.

Η Ορχήστρα Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα: συναυλία του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ρωμαϊκή Αγορά των Αθηνών (18/05/2008)

Εκτός από τις τακτικές συναυλίες του ωδείου, η Ορχήστρα Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ εμφανίζεται τακτικά σε εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού στη Στοά του Αττάλου και στη Ρωμαϊκή Αγορά.

 

Τον Σεπτέμβρη του 2008 εμφανίστηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ενώπιον πολυμελούς Υπουργικής και Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ουγγαρίας και της πατρίδας μας ερμηνεύοντας Haydn και Bartók.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Ωδείου Kodály υπό την διδασκαλία του Γιώργου Δεμερτζή, εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε αίθουσες της Αθήνας και της Κρήτης ερμηνεύοντας απαιτητικό ρεπερτόριο (Κοντσέρτα Bach & Vivaldi, το Gloria του Vivaldi & τη 2η Λειτουργία του Schubert).

.
Σημαντική ήταν η εμφάνιση της Ορχήστρας στο Μικρό Θέατρο Κατουνίων Ευβοίας, την 3/8/2014, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων τις "Τέσσερις Εποχές" του Vivaldi με σολίστα τον Γιώργο Δεμερτζή.

Kodály Ensemble

Ο Ιταλός αρχιμουσικός Antonello Gotta διευθύνει την ορχήστρα Kodály Ensemble (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 14/03/2009)

Σε αυτή την ορχήστρα του Ωδείου Κόνταλυ συμμετέχουν προχωρημένοι σπουδαστές, μαζί με καθηγητές, αποφοίτους και άλλους επαγγελματίες. Η ορχήστρα Kodály Ensemble αναλαμβάνει απαιτητικές επαγγελματικές εμφανίσεις και έχει στο ενεργητικό της σημαντικές πρεμιέρες έργων σύγχρονων συνθετών. Τον Μάρτιο του 2009 ερμήνευσε έργα του Νίκου Παπακώστα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα και του Ιταλού αρχιμουσικού Antonello Gotta διευθυντή της Compagnia d' Opera Italiana.

Η ορχήστρα Kodály Ensemble με τη Χορωδία του Δήμου Ρόδου (09/11/2009)

Η ορχήστρα Kodály Ensemble ερμήνευσε τον Νοέμβριο του 2009  στην Ρόδο το έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη "Οι 7 λόγοι του Χριστού πάνω στο Σταυρό" με την  Χορωδία του Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Το ίδιο έργο ερμήνευσε στην αίθουσα συναυλιών του Ελληνο-Γερμανικού συλλόγου "Φιλαδέλφεια" τον Απρίλιο του 2010 υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα.

Η ορχήστρα Kodály Ensemble μαζί με τις Χορωδίες του Ω.Κ. στην Συναυλία "Ωδείο Κόνταλυ 20 χρόνια" (25/04/2010)