Μικτή Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ

Μαέστρος: Μιχάλης Πατσέας

Μέλη της Μικτής Χορωδίας Ωδείου Κόνταλυ με τον μαέστρο Μιχάλη Πατσέα κάτω από τους "Αέρηδες" στη Ρωμαϊκή Αγορά

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály ιδρύθηκε από τον μαέστρο Μιχάλη Πατσέα το 1989.
 
Τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ορατόριο του Zoltán Kodály "Psalmus Hungaricus" με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή  (28/03/2014) {κάτω φωτο}.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ σε συναυλία του Υπουργείου Πολιτισμού στη Ρωμαϊκή Αγορά (18/05/2008)

Από τους πρώτους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της,  ήταν η συμμετοχή στη συναυλία του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μπενετάτου" του Δήμου Ψυχικού και η συμμετοχή στην μεγάλη εκδήλωση για την "Επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα" την οποία οργάνωσε η συγγραφέας και ακτιβίστρια Βούλα Μανή. Το 2008 συμμετείχε σε εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στη Στοά του Αττάλου και στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (14/3/2009)

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ συμμετείχε τον Μάρτιο του 2009  μαζί με όλα τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Κόνταλυ σε μεγάλη συναυλία της Νομαρχίας 'Aρτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Νίκου Παπακώστα. Το 2010 συμμετείχε σε τρεις εορταστικές συναυλίες για τα 20 χρόνια του Ωδείου Κόνταλυ στην αίθουσα του Ελληνο-Γερμανικού Συλλόγου Φιλαδέλφεια, στον ΙΑΝΟ και στην Γερμανική Εκκλησία μαζί με την Φινλανδική Χορωδία Kodály.

Συμμετείχε στα Χορωδιακά Φεστιβάλ Κηφισιάς (2011), Μεταμόρφωσης (2013) {άνω φωτο} καθώς και στο «Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Κηφισιάς» (2014).
Έχει επίσης δώσει συναυλίες  στο Μουσείο Μπενάκη (μαζί με την Χορωδία St. Andrews School του Sydney), στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής και στο Μουσείο της Πόλεως Αθηνών.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ στην Γερμανική Εκκλησία με την "Φινλανδική Χορωδία Kodály" (9/6/2010)

Όλο και περισσότερα πρώην μέλη της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου Κόνταλυ, αφού ολοκληρώσουν τη μεταφώνηση τους, επιστρέφουν κοντά στον μαέστρο τους ως μέλη πια της Μικτής Χορωδίας του Ωδείου Κόνταλυ. Οι αισθητικές τους αναζητήσεις βοηθούν στην διεύρυνση του ρεπερτορίου, το οποίο αγκαλιάζει έργα από τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα.

Εκτός από το πλούσιο A capella ρεπερτόριό της, η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály ερμήνευσε το ορατόριο «Οι 7 λόγοι του Χριστού πάνω στο Σταυρό» του Φίλιππου Τσαλαχούρη (2010), το “Gloria” του Αntonio Vivaldi (2013) {κάτω φωτο}, την «2η Λειτουργία» του Franz Schubert (Ιούνιο 2014) και την «Μικρή Λειτουργία σε Ρε» του Wolfgang A. Mozart (Ιούνιο 2016, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης) με την Ορχήστρα του Ωδείου Kodály.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály ιδρύθηκε ως Χορωδία Δωματίου Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály. Λειτουργεί και ως χορωδιακό εργαστήρι, τόσο για την εξάσκηση των νεαρών μαέστρων, σπουδαστών της Σχολής Διεύθυνσης Χορωδίας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály, όσο και για την ερμηνεία έργων σπουδαστών σύνθεσης του Ωδείου.