Μουσικά Σύνολα Ωδείου Κόνταλυ

Τα «μεγάλα» Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Κόνταλυ δικαιούνται σίγουρα ξεχωριστή παρουσίαση στην ιστοσελίδα μας. Όμως όλα ξεκινάνε από τα «Σύνολα Μουσικής Δωματίου» και από το υποχρεωτικό μάθημα της Μουσικής Δωματίου.

Σύνολα Μουσικής Δωματίου:
Κουαρτέτο Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ
Σύνολα Εγχόρδων
Σύνολα Βιολοντσέλων
Σύνολα Πνευστών

Διδάσκοντες:
Άγγελος Λιακάκης
Μαρία Μιχαηλίδου
Όλγα Μπακμανίδη

Μελίνα Μακρή


Σύνολο από φλάουτα με την καθηγήτρια Μελίνα Μακρή

Όλοι οι σπουδαστές των εγχόρδων και των πνευστών, από πολύ νωρίς συμμετέχουν σε μικρά και ευέλικτα σύνολα, τα οποία απαρτίζονται συνήθως από τους σπουδαστές ενός ή δύο καθηγητών. Μερικά από τα σύνολα αυτά είναι τακτικά, ενώ άλλα σχηματίζονται με κάποιον συγκεκριμένο στόχο, π.χ. μια συναυλία. Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός συμβαδίζει με τον παιδαγωγικό και όλα συντονίζονται αρμονικά για το καλό των σπουδαστών μας.

Τρίο Εγχόρδων

Το Κουαρτέτο Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ διδάσκει  ο διάσημος βιολοντσελίστας Άγγελος Λιακάκης από το 2013. Το Κουαρτέτο Σπουδαστών Ωδείου Κόνταλυ ξεκίνησε τις δοκιμές του το 2008 χάρη στη φροντίδα και το μεράκι του Γιώργου Δεμερτζή.

Σύνολο βιολιών προετοιμάζετει για την Ορχήστρα

Δουλεύοντας σκληρά και επενδύοντας πολλές ώρες ομαδικής μελέτης, το Κουαρτέτο Σπουδαστών Ωδείου Kodaly εμφανίστηκε ήδη στο Μουσείο Μπενάκη (Μάρτιος 2009) και στην Αίθουσα Συναυλιών του Ελληνογερμανικού Συλλόγου "Φιλαδέλφεια" (Μάιος 2009) με διαφορετικό πρόγραμμα. Πρώτος μας στόχος είναι η καλλιέργεια και η τεχνική κατάρτιση των σπουδαστών μας κι ελπίδα μας είναι να εμπνεύσουμε σε κάποιους από αυτούς τον σχηματισμό μόνιμων κουαρτέτων και άλλων συνόλων μουσικής δωματίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των δασκάλων.