Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodály

Η Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ στην Κάρμεν, Μ.Μ.Α. (13/12/1995)

Η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ ιδρύθηκε το 1990 από τον Μιχάλη Πατσέα, ο οποίος και την διευθύνει μέχρι σήμερα. Απαρτίζεται από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-17 ετών από τα οποία τα περισσότερα είναι μαθητές του Ωδείου Κόνταλυ. Κάθε χρόνο γίνονται δεκτά νέα παιδιά απ' όλη την Αθήνα.

Η Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ με την Συμφωνική Ορχ. Βερολίνου, υπό τον Vladimir Ashkenazy, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (23/05/1995)

Εμφανίστηκε 60 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τόσο σε συναυλίες (με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και με το Melos Brass), όσο και σε παραστάσεις όπερας (Κάρμεν του Μπιζέ, Όπερα των Σκιών του Μαμαγκάκη, Μόμο του Μπαλτά, Γυναίκα δίχως σκιά του Στράους, Τουραντό του Πουτσίνι, Ιωάννα στην Πυρά του Ονεγκέρ, Καβαλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι, Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ και Ντον Κάρλο του Βέρντι).

Πρόσφατα συνεργάστηκε άλλες τρεις φορές με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: τον Ιανουάριο 2014 τραγουδώντας "Συμφωνία Δάντη" του Λιστ, τον Μάρτιο 2014 τραγουδώντας "Ουγγρικό Ψαλμό" του Κόνταλυ (μαζί με την Μικτή Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ) υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή, και τον Δεκέμβριο του 2017 συμμετέχοντας στον "Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, υπό τον μαέστρο Νίκο Χαλιάσα.

Η Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ με τον Ιάννη Ξενάκη και τον μαέστρο M.Tabachnick, Φεστιβάλ Επιδαύρου (01/07/1995)

Έλαβε μέρος στα Επιδαύρεια του 1995, στην Ορέστεια του Ξενάκη, και στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2004, στα Χρονογράμματα του Νότη Μαυρουδή. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή στην όπερα Χένσελ και Γκρέτελ του Χούμπερντινκ, τόσο στο Ηρώδειο όσο και στο Ακροπόλ για 15 παραστάσεις. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, με 7 ορχήστρες (Capella Istropolitana Μπρατισλάβας, Ορχήστρα της Δανικής Ραδιοφωνίας και τις περισσότερες Σ.Ο. της Αθήνας), 7 χορωδίες (X. Όπερας της Σόφιας κ.ά.), 14 μαέστρους και 11 σκηνοθέτες.

Η Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ με την Εθνική Λυρική Σκηνή "Χένσελ & Γκρέτελ" στο Ηρώδειο (05/05/2006)

Έδωσε πολλές συναυλίες οργανωμένες μεταξύ άλλων από Υπουργεία, Πανεπιστήμια, Δήμους, την ΕΡΤ, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Εμφανίστηκε στα Χορωδιακά Φεστιβάλ Αθηνών, Πέτρας, Αταλάντης, Ξάνθης, και Λιβαδειάς έδωσε δε συναυλίες στην Καβάλα και στη Χρυσούπολη. Εμφανίστηκε στις σημαντικότερες αίθουσες των Αθηνών (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ωνασείου, Παλλάς, Ολύμπια, Παρνασσός κ.ά.). Συμμετείχε στις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της Χιλιετίας στην Ακρόπολη και σε εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στο μεγάλο Ολυμπιακό Γκαλά της Γερμανικής τηλεόρασης στους Στύλους του Ολυμπίου Διός με τη Βίκυ Λέανδρος (καλοκαίρι 2004) καθώς και στη μεγάλη Συναυλία Αγάπης για τα παιδιά της Ν/Α Ασίας στο ΟΑΚΑ (Ιανουάριος 2005).

Η Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ στο Φεστιβάλ Αθηνών με τον Νότη Μαυρουδή, Ηρώδειο (06/2004)

Εμφανίστηκε στην Ελληνική, την Ουγγρική και τη Γερμανική τηλεόραση, συμμετείχε σε ηχογραφήσεις του Γ' Προγράμματος της ΕΡΑ και στην ηχογράφηση πολλών δίσκων (CD) μεταξύ των οποίων: την Παιδική Όπερα Brundibár του Hans Krása, Live at the Odeon of Herod Atticus του Νότη Μαυρουδή, Ώρες μου χρωματιστές του Γιώργου Σταυριανού, Στους Δρόμους του Διονύσου του Νίκου Παπακώστα, 12 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τη Βίκυ Λέανδρος και το Καμήλα του δόκτορος Σεργκέι του Σεργκέι Σαμπουτίν.

Η Ειρήνη Πατσέα μέλος της Παιδικής Χορωδίας Ωδείου Κόνταλυ στο Μέγαρο ΜΑ: "Ιωάννα στην πυρά" του Honegger (25/02/2004)

Μέλη της χορωδίας, υπό τη διδασκαλία του Μιχάλη Πατσέα, έχουν συμπράξει ως σολίστες σε δεκάδες συναυλίες της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και άλλων φορέων, στο Ηρώδειο, το ΜΜΑ κ.α. Ερμήνευσε έργα Ελλήνων συνθετών σε παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις και έργα σύγχρονων Ούγγρων συνθετών σε πανελλήνιες πρώτες εκτελέσεις. Βραβεύτηκε από το Ουγγρικό Υπουργείο Πολιτισμού.